Bemutatkozik a Kutyavarázs kutyaiskola

Egy régóta dédelgetett álom valóra vált. 2011 októberében megnyitja kapuit a Kutyavarázs Kutyaiskola és Tréning Központ.

A kutyaiskola Pest megyében, Dunakeszi központjához közel, aszfalt úton megközelíthető. Több mint egy hektáros füves területen, különböző méretű kifutókkal várunk minden tanulni, játszani vágyó kutyát. A KutyaVarázs kutyaiskola komplexumban helyet kapott mindaz, ami a kulturált kutyázáshoz, kutyaoktatáshoz és a kikapcsolódáshoz szükséges lehet.

Kutyaiskolánk módszere: a kutya apport készségét és zsákmány ösztönét,  játékosságát használva és fejlesztve nevelünk. Szándékos a fogalmazás, itt nem a szó szoros értelmében vett kiképzés folyik, hanem a gazdit tanítjuk meg, hogy hogyan értsen és kommunikáljon kutyául. Mivel még egy almon belül is különbözőek a kutyák, ezért a módszerek sem lehetnek egyformák.

Kutyaiskolánkban kis létszámú csoportokban dolgozunk, nagy hangsúlyt fektetünk a kutya és gazdája közti összhangra. Barátságos, minden helyzetben viselkedni tudó, szocializált kutyák nevelése a célunk.

Kutyaiskolánk alapelve a kulturált kutyás lét és az alapvető engedelmességi magatartás megtanítása.

Őrző-védő kiképzést ugyan nem végzünk, de bármilyen fajtájú és keverék kutya szocializációját és nevelését is szívesen segítjük.

A Kutyavarázs kutyaiskola parkosított hatalmas területen megtalálható:

  • kutyaúsztató tó
  • kutyakozmetika
  • agility pálya
  • tréning edzések órarend szerint, egy focipálya méretű területen
  • kutyapanzió 20 kennelnyi férőhellyel
  • kutya napközi, amely igénybe vehető nyitvatartási időben, HÉTKÖZNAP 8.00-TÓL 17,00-IG

Lehetőség van még egyéni órára, bentlakásos képzésre is. Sőt, ha a Gazdi saját otthonában kívánja tréner segítségével oktatni kutyáját egyénre szabott program szerint vállaljuk.
Saját állatorvosunk a nap 24 órájában (szükség szerint) rendelkezésre áll.

Bemutatkoznak trénereink

Rövid ismertető trénereinkről. Gyerel el hozzánk és ismerkedj meg velünk!

 

Varga-Klein Brigitta & Fanni és Chanel

1975-ben születtem Budapesten. Egyke gyerekként mindig szorosan kötődtem a háziállatainkhoz, amiből persze soha sem volt kevés…  
Első kutyámat (Pindurt, a pulit) 7 évesen kaptam. Már ő is „komoly”tréningekben részesült épp úgy, mint az őt követő Sziszi. 
Aztán a sors úgy hozta, hogy 2002-ben kibővült a családunk Fannival, egy golden retriever típusú leánnyal, akivel minden elkezdődött. Sokat tanultam Vele-Tőle-Általa. Kiállítások, versenyek, tréningek, szemináriumok, vadászatok követték egymást, sok-sok sikerrel és tapasztalattal lettünk gazdagabbak. 2005-ben az akkori Retriever Klub által delegálva végeztem el a tanfolyamot és munkabírói vizsgát tettem. Majd egyre többen fordultak hozzám, hogy segítsem kutyájuk képzését. Trénerként dolgozom hosszú évek óta, azon, hogy kutya és gazdája értse-megértse egymást. Biztosan állítom, hogy amit teszünk nem űrtudomány, logikusan egymásra épülő gondolatok, melyek megértése után megtanulhatja bárki, mit miért tegyen vagy mondjon, hogy a kutyája képes legyen megérteni, hogy mit várnak tőle. Vallom, hogy ez egy komoly JÁTÉK! Felszabadultan, boldogan, játéknak tekintve, a játékszabályok következetes betartásával nem nehéz jó kutyát nevelni! Játék a kutyával, aki ha engedetlen biztosan nem azért az, mert nem akarna jó kutyánk lenni, hanem mert nem értjük egymást.

Zaziry Golden Kennel